چطور استاد اخلاق و عرفان پیدا کنیم(2)؟+ صوت استاد احد ایمانی
یکی از سوالات متدوال دوستان در راه سیر و سلوک ، مساله یافتن استاد اخلاق و عرفان می باشد که سعی شده است در مطالب جداگانه ای ، توسط اساتید محترم به این سوال پاسخ داده شود.برای دیدن مطالب قبلی اینجا کلیک کنید.
یکی از جملات معروف این است که استاد لازم نیست و شما اگر به آنچه می دانید عمل کنید خداوند شما را از آنچه که نمی دانید ، آگاه می سازد که در روایات و آیات قرآن به این مفهوم تاکید شده است.
و حتی آیت الله بهجت جمله ی معروفی در این زمینه دارند:
"هر که به آنچه میداند عمل کند، خداوند علم آنچه را نمیداند به او میدهد و هر کس به آنچه میداند، عمل کند، از آنچه نمیداند، کفایت میکند، و آنان که در راه ما مجاهدت کنند، آنان را به راههای خود هدایت میکنیم».
به آنچه میدانید، عمل کنید و در آنچه نمیدانید، احتیاط کنید تا روشن شود. و اگر روشن شد، بدانید که بعض معلومات را زیر پا گذاشتهاید. طلب موعظه از غیر عامل، محل اعتراض است؛ و قطعاً مواعظی را شنیدهاید و میدانید، عمل نکردید، و گرنه روشن بودید.
3. همه میدانند که «رساله عملیه» را باید بگیرند و بخوانند و بفهمند، و تطبیق عمل بر آن نمایند، و حلال و حرام را با آن تشخیص بدهند؛ و همچنین مدارک شرعیه [را] اگر اهل استنباط باشند؛ پس نمیتوانند بگویند: «ما نمیدانیم چه بکنیم و چه نکنیم».
4. کسانی که به آنها عقیده دارید، نظر به اعمال آنها نمایید. آنچه میکنند از روی اختیار، بکنید، و آنچه نمیکنند از روی اختیار، نکنید، و این، از بهترین راههای وصول به مقاصد عالیه است: «کونوا دعاة الی الله بغیر ألسنتکم». مواعظ عملیه، بالاتر و موثرتر از مواعظ قولیه است."
ولی واقعیت این است که این برداشت کامل نیست و اشکالاتی دارد و متاسفانه خیلی ها در این مورد دچار بدفهمی شده اند.
در این رابطه قسمتی از صوت " استاد احد ایمانی " قرار داده شده است که در آن ، این بیان آیت الله بهجت را تشریح و در پایان راهی را برای یافتن استاد را بیان می فرمایند که گوش دادن آن به تمامی دوستان توصیه می شود.
دریافت مستقیم فایل صوتی استاد ایمانی
صوت دیگر ایشان که با عنوان "مشکل ما" در همین وبلاگ است نیز بسیار قابل استفاده است.خود ایشان اهل این معانی هستند.